• اکتشاف آب زیرزمینی

    ژئوفیزیک آبهای زیرزمینی به روش مقاومت ویژه الکتریکی RS

  • نفت

  • معدن

  • گراویمتری CG-5

    کاربرد در اکتشاف کانی های فلزی سنگین و نفت و گاز

  • خورشید و زمین

  • ژئومغناطیس

فرونشست ۳۶سانتی‌متری پایتخت ایران در سال رکوردی جهانی

هران هر روز یک میلی‌متر کوتاه‌تر می‌شود؛ این به معنای فرونشست ۳۶سانتی‌متری پایتخت ایران در سال است که به نوعی رکوردی در جهان به حساب می‌آید. این فرونشست علاوه بر اینکه به بروز حوادث آنی منجر می‌شود، خطرپذیری این شهر را در برابر حوادثی مانند زلزله کاهش داده است. اگر تا پیش از این عنوان می‌شد تهران با زلزله شش‌ریشتری ویران می‌شود، بررسی‌های جدید نشان می‌دهد زلزله ۵/۴ریشتری نیز تهران را ویران می‌کند. فرونشست زمین در تهران ناشی از برداشت بی‌رویه آب است که به‌ویژه در دولت قبل با حفر چاه‌های غیرمجاز افزایش چشمگیری داشته است.

دو سال پیش بود که بهرام عکاشه، استاد دانشگاه و پدر علم ژئوفیزیک و زلزله‌ شناسی، هشدار داد که ممکن است تا حداکثر 15سال دیگر یک زلزله مهیب در تهران رخ دهد. هرازگاهی تهرانی‌ها با شایعه احتمال بروز زلزله مواجه می‌شوند و ترس ناشی از آن در دلشان جا خوش کرده است. با وجود این، بارها از سوی متولیان امر اعلام شده که کلانشهر تهران آمادگی مقابله با زلزله را ندارد. گرچه طی این مدت اقداماتی در دستور کار قرار گرفته، اما بافت‌های فرسوده تهران به‌حدی چشمگیر است که نمی‌توان وجود آنها را کتمان کرد. از سوی دیگر، فرونشست زمین نیز مزید بر علت شده و تهران را ناامن‌تر کرده است، چراکه هر لحظه امکان ریزش ساختمان در مناطق پرخطر وجود دارد. حال احتمال وقوع زلزله در تهران از یک طرف و رکورددار بودن این کلانشهر در فرونشست زمین از طرف دیگر، موجی از نگرانی را به وجود آورده است؛ نگرانی‌ای که بارها و بارها به زبان آمده، ولی همچنان بی‌برنامگی و مدیریت غلط در این راستا نمایان است، به گونه‌ای که تهران با زلزله‌ای نه چندان بزرگ ویران می‌شود و در این بین جدا از خسارت وارده قطعا عده زیادی جان خود را از دست خواهند. بنابراین وقت آن رسیده که شورای شهر پنجم در آستانه شروع به کار به این مهم توجه ویژه داشته باشد تا حداقل با ایمن‌سازی پایتخت، شدت مقاومت در مقابل زلزله افزایش یابد.

تهران رکورددار جهان در فرونشست زمین

هر روز یک میلی‌متر از زمین در تهران نشست می‌کند، یعنی در سال ۳۶سانتی‌متر. این میزان نشست تهران را رکورددار نشست زمین در دنیا کرده است. فروچاله‌‌ها یکی از تهدیدهایی است که این‌روزها قدم‌به‌قدم به شهر تهران نزدیک‌‌تر می‌‌شود و صدای پای آن از دشت‌های خشکیده ورامین به گوش می ‌رسد. شاید تا به امروز شهروندان تهرانی این بحران را حس نکرده باشند، اما اگر رویه فعلی ادامه پیدا کند تهرانی‌ها هر روز باید شاهد فروریختن ساختمان و ایجاد چاله‌ها در خیابان‌‌های سطح شهر باشند. در سال گذشته، بحران فرونشست زمین به دلیل کاهش شدید منابع آب زیرزمینی باعث شد کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی دست به کار شود و بیشتر به بررسی این موضوع بپردازد، نمایندگان بخش خصوصی در کنار نمایندگانی از نهادهای دولتی و عمومی در این نشست به بررسی این بحران زیستی پرداختند. جنوب تهران به‌طور جدی با مخاطرات نشست زمین مواجه است و بررسی‌‌ها و گزارش‌های مطالعاتی نشان می‌دهد که در میان مناطق 22گانه تهران، در مناطق شمالی و به‌طور کلی در شهر تهران، دو عامل برای فرونشست وجود دارد که عامل اول فرسودگی تاسیسات شهری ازجمله فرسودگی لوله‌های آب و نشت آب و در نتیجه نشست زمین ناشی از این عامل است و عامل دیگر حفاری‌های صورت‌گرفته است که در چند ماه گذشته با چند مورد از این فرونشست‌ها در شهر تهران مواجه بودیم. دی سال گذشته، کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران، یکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد فرونشست زمین را برداشت اضافی از آب‌های زیرزمینی دانست و گفت: تبعات فرونشست زمین در دشت تهران منجر به افزایش ریسک تخریب تاسیسات زیربنایی و فرونشست در شبکه‌های گاز در این منطقه شده است. برخی کارشناسان عنوان می‌‌کنند میزان فرونشست خاک در تهران به دلیل سستی لایه‌های زیرین زمین و پوکی خاک ناشی از برداشت آب‌های زیرزمینی، در حال حاضر حد مقاومت لرزه‌ای تهران را از شش ریشتر به 5/4ریشتر کاهش داده و عملا شهر را آسیب‌پذیرتر کرده است، اما مهر سال گذشته محمد شکرچی‌زاده، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و رئیس پژوهشکده ساختمان، عنوان کرد: ارتباط معناداری بین تاثیر سست شدن خاک و شدت زلزله تهران به اثبات نرسیده و تهدید واقعی، قرار داشتن این کلانشهر روی گسل است. مشکل فرونشست زمین در تهران یکی از مشکلاتی است که ممکن است به بحران بزرگی تبدیل شود، اما بیش از هر چیز باید به دنبال راه‌حلی برای این مشکل بزرگ بود. شهروندان تهرانی با مصرف نادرست آب یکی از دلایل بروز این مشکل هستند، مصرف آب در شمال شهر تهران بیشتر از مناطق دیگر است، در حالی‌که مصرف سرانه آب خانگی در ایران با بسیاری از مناطق و کشورهای مختلف جهان چندان فرق ندارد، اما بخش مهمی از مصرف مربوط به اتلاف آب در شبکه است. درباره فرونشست زمین همه مقصر هستند؛ از مردمی گرفته که بدون ملاحظه آب را هدر می‌‌دهند تا دولت‌‌هایی که برای مصرف بهینه آب هیچ آموزشی برای مردم در نظر نگرفته‌اند. باید دید شورای شهر و شهرداری برای مقابله با این مشکل چه تمهیداتی اندیشیده‌اند؟ اگر لحظه‌ای سیاسی‌کاری در نهادهای درگیر این مشکل را کنار بگذاریم، باید گفت که تا امروز هیچ‌کس برای مقابله با این بحران چاره‌ای جدی نیندیشیده است.

وقوع زلزله در تهران قطعی است

یک عضو شورای شهر تهران و منتخب مردم این شهر برای شورای پنجم درباره کارویژه‌های شورای جدید جهت مقابله با زلزله در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: تهران دارای مجموعه‌ای از گسل‌های زلزله است و قطعیت وقوع زلزله در آن هم توسط متخصصان و مشاوران داخلی و هم توسط متخصصان کشورهای دیگر، ازجمله مشاوران ژاپنی که مطالعات جامعی انجام داده‌اند، پیش‌بینی شده است. محمد سالاری می افزاید: بنابراین تنها راه کاهش خسارات زلزله پیشگیری و ایمن‌سازی شهر و ساختمان‌های آن است. در این مورد مهم‌ترین رویکردی که شورای شهر در دوره پنجم خواهد داشت، این است که ساخت‌وسازهایی که در تهران انجام می‌شود مبتنی بر اصول و مقررات ایمنی باشد. او ادامه می‌دهد: همچنین ساخت‌وسازها باید توسط سازندگان ذیصلاح انجام شده و تصمیمات قانونی در فرایند ساخت‌وساز اعمال شود. این عضو شورای شهر تهران توضیح می‌دهد: برای این رویکرد باید شهرداری تهران، شورای شهر و تشکل‌های حرفه‌ای در قسمت‌های مختلف تعامل داشته باشند. سالاری عنوان می‌‌کند: در مورد زیرساخت‌های دیگر و اماکن عمومی نیز باید ایمن‌سازی و پدافند غیرعامل از اولویت‌های شورای شهر و شهرداری تهران باشد، به‌ویژه آنکه در تهران شاهد این هستیم که مجموعه شبکه‌های انتقال نیرو به شهر تهران ارائه خدمت می‌کنند، اما حفاری‌ها در این زمینه سنتی و دارای خطر است. او خاطرنشان می‌کند: یکی از اولویت‌های جدی امتداد کانال‌های تجهیزات شهری و رعایت پدافند غیرعامل است که باید مطالعات مربوط به پدافند غیرعامل کاملا رعایت شود.

 

 

 

 

 

 

.اکتشاف ژئوفیزیک ، دستگاه ژئوفیزیکی ، خرید و فروش معدن، معرفی دستگاه و تجهیزات ژئوفیزیک، ژئوفیزیک آب زیرزمینی، ژئوفیزیک معدن ، ژئوفیزیک نفت ، تجهیزات ژئوفیزیک ، ژئوفیزیک زمینی ، فروش معدن، ژئوفیزیکهوایی ، ژئوفیزیک دریایی ، اکتشاف ژئوفیزیکی معدن، ژئوفیزیک آبیابی ، اکتشاف آب زیرزمینی ، اکتشاف آبهای زیرزمینی ، ژئوفیزیک اکتشافی نفت ، ژئوفیزیک اکتشافی معدن ، ژئوفیزیک اکتشافی آب ، اکتشاف معدن ، اکتشاف نفت ، اکتشاف نفت و گاز ، اکتشاف آبهای زیرزمینی ، اکتشاف ژئوفیزیکی آب ، اکتشاف ژئوفیزیک نفت ، تعیین محل حفر چاه ، ژئوفیزیک مهندسی ، مهندسی ژئوفیزیک ، اکتشاف ژئوفیزیکی سرب ، ژئوفیزیک چاه آب ، اکتشاف ژئوفیزیکی آهن ، اکتشاف ژئوفیزیکی مس ، دستگاه ژئوفیزیکی ، ژئوفیزیک آبهای زیرزمینی ، اکتشاف ژئوفیزیکی آب زیرزمینی، ژئوفیزیک چاه آب زیرزمینی، آب زیرزمینی ، دستگاه ژئوفیزیک ، آبیابی ژئوفیزیک ، آبیابی ژئوفیزیکی ، اکتشاف ژئوفیزیک ، ژئوفیزیک چاه ، ژئوفیزیک آبیابی ، اکتشاف ، ژئوفیزیک ، ژئوفیزیکی ، تجهیزات ژئوفیزیک ، آبیابی ، آب یابی ، آبهای زیرزمینی ، هیدروژئوفیزیک ، معدن ، معادن ، نفت ، اکتشافات نفت، اکتشاف معدن، ژئوترمال، آبگرم، زمین گرمایی ، اکتشاف معدن آهن ، اکتشاف معدن سرب ، اکتشاف معدن روی ، اکتشاف معدن مس ، اکتشاف معدن منگنز ، تجهیزات ، دستگاه ، دستگاه ژئوفیزیک ، دستگاه ژئوالکتریک ، نرم افزار ژئوفیزیک ، ژئوفیزیک ، زلزله شناسی ، لرزه نگاری ، لرزه نگاری انکساری ، لرزه نگاری انعکاسی ، ژئوالکتریک ، قطبش القایی ، مقاومت ویژه الکتریکی ، مغناطیس سنجی ، الکترومغناطیس ، مگنتوتلوریک ، تلوریک ، مگنتومتر ، گرانی سنجی ، ژئورادار ، گراویمتری ، چاه پیمایی ، حفاری چاه ، شرکت حفاری ، چاه پیمایی ، چاه نگاری ، زمین شناسی، معدن ید، ید، معادن ید.

معرفی تجهیزات ژئوفیزیکی

water drop

water